Ja taas ylijäämä piimää käytetään ahkerasti leivontaan! Vanhan pirkka ruokalehden ohjeesta muunneltu marjapiiras sai täytteikseen tällä kertaa mustikoita ja punaviinimarjoja (: Projekti; "pakkanen tyhjäksi viime syksyn marjoista" eteni taas himpun verran tämän piiraan ansiosta! Mausta en tiedä, sillä annoin tämän lahjaksi ystävälleni, mutta ennen samalla ohjeella (tosin eri marjoilla) olen tehnyt hyvää marjapiirakkaa. Ja ainakin ystävä sanoi tämän maistuneen.

MARJAPIIRASPIIMÄPOHJALLA

2,5 dl rasvatonta piimää

1,5 dl sokeria

½ dl juoksevaa leivonta margariinia

4 dl vehnäjauhoja

1 tl vanilliinisokeria

1 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

3/4 tl soodaa

200g pakaste marjoja (itse käytin punaviinimarjoja ja mustikoita)

½dl sokeria

Pinnalle voi halutessaan laittaa tomusokeria.

 

Sekoita piimä, sokeri ja rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. n. 30cm).

Sotke jäiset marjat ja ½ dl sokeria keskenään. Levitä tasaisesti taikinan pinnalle.

Paista 225 asteessa 25-30 min.